Informační zdroj o lidské sexualitě

Bezpečný sex, antikoncepce, pohlavní nemoci


Antikoncepční náplast EVRA

Pokud nechcete na antikoncepci myslet každý den, tak jako u pilulek a navíc hledáte jednoduchý a pohodlný způsob užívání, máte jedno možné řešení. Evra je „antikoncepce na tělo“, první antikoncepční náplast na světě. Antikoncepční náplast je náplast tělové barvy, která po přilnutí ke kůži uvolňuje hormony a to každý den ve stejném množství.

Brání početí stejně jako antikoncepční pilulky. Hormony neputují do organismu žaludkem, ale skrze kůži. Jednou týdně si žena na kůži nalepí náplast tělové barvy a z ní se uvolňují hormony, které mimo jiné ovlivňují děložní sliznici, blokují ovulaci a zahušťují děložní hlen.

Jedná se o velmi spolehlivou metodu antikoncepce. Její spolehlivost je vyšší oproti pilulkám hormonální antikoncepce, protože se vyměňuje pouze jednou týdně. Navíc účinek náplasti přetrvává ještě 48 hodin po odlepení náplasti, což ovšem není důvodem k tomu, aby nebyl dodržován týdenní interval mezi výměnou.

 Antikoncepční náplasti nejsou vhodné pro lidí s poruchou krevní srážlivosti, s vysokým krevním tlakem, cukrovkou, rakovinou, pro pacienty trpící epilepsií nebo častými migrénami.

Přilnavost náplasti je nezávislá na podmínkách prostředí a umožňuje bez potíží vykonávat všechny běžné každodenní aktivity, včetně koupání, plavání nebo cvičení.

Dále čtěte:  Antikoncepce přirozená




30 pro “Antikoncepční náplast EVRA”

  1. Monika says:

    Dobrý den, mám takový problém, některé týdny mi náplast nevydrží celých sedm dní, ale odlepí se i po 4 nebo 5 dnech neboli drží jen na kousku. Je takové vedro že jak sem spocená tak i ve vaně se odlepí a jak je mokrá to už nedrží. Nebo to lepidlo se zhoršilo. Lepím je už 5 roků a tohle se mi v létě stalo poprvé. Je nějaký problém v tom, když si měním náplast co 4 dny nebo co 5? A přesouvám tím dny výměny? Děkuji moc za odpověď

  2. admin says:

    Běžně by toto náplast neměla dělat. Důležité je, aby náplast byla přilepena celou plochou, jinak může být snížen její antikoncepční účinek. Pokud má náplast sníženou lepivost, je to myslím důvod k reklamaci.

  3. Monika says:

    Jsem ale mimo českou republiku a to už dlouho. Mám jich vždy víc a není to třeba skladováním? Nebo jak bych zrovna otevřela krabičku v které jsou náplasti kde je málo lepidla. A je teda problém,že někdy to prostě nedrží a musím jí vyměnit a změnit den nalepení???

  4. Monika says:

    Prostě někdy okraje nedrží jak by chybělo lepidlo a jak se při koupání dostane pod to voda to náplast spadne nebo při utírání jednoduše sleze.

  5. Petra says:

    Dobrý den,
    včera večer jsem si nalepila svou první náplast Evra a ráno byla polovina náplasti odlepena. Ráno jsem si tudíž nalepila novou náplast (tentokrát na lopatku), ale když běžně hýbu s rukou, uprostřed náplasti mi vznikne svislý, cca 3mm nepřilepený pruh. Mám si tedy nalepit novou náplast nebo zůstává účinek náplasti stále stejný a s případným mírným odlepováním se počítá?

  6. vendi5 says:

    Koupím jednu (na týden) antikoncepční náplat EVRA , nebo dvě prodám (na 2 týdny). Jedna mi schází, nebo 2 přebývají.
    vendi5@seznam.cz

  7. alena says:

    Dobrý den.
    Chtěla bych se zeptat jestli náhodou někdo nevíte za jak dlouho můžu otěhotnět po vysazení Evry?Děkuji moc za odpověď.

  8. Šárka says:

    Dobrý den, našel by se někdo, kdo prodává antikoncepční náplasti Evra??? Moc to spěchá, prosím ozvěte se, díky !

  9. Lenka says:

    Dobrý den,
    chtěla jsem poradit výborné místo na nalepení, které jsem vyzkoušela. Náplast se ani nehne..ani nevznikne žádný pruh, ani se neodlepuje 🙂
    Je to vnější straně stehna, na boku, přesně pod úrovní spodního okraje kalhotek typu s nohavičkami. Ať se hýbu jak chci, náplast drží nejlíp. Vyzkoušela jsem různá místa, ale toto je nej!
    Držím pěsti!
    Lenka

  10. Dominika says:

    Dobrý den,
    prodám dvě antikoncepční náplasti EVRA.(cena dohodou) Mám od nich i doklad o zaplaceni.Jsou kupovany 8.2.2011.
    Tuto antikoncepci jsem puzivala jen 2 mesice, z toho jedna naplast se mi odlepila proto pouze 2 náplasti.

    pokud mate zájem pište na mail ttrrudy@seznam.cz

  11. Petra Kuhová says:

    dobrý den,prodám evra náplasti na dva měsíce,nemůžu je ze zdravotních důvodů dobrat.kupované v lednu 2011.cena na dva měsíce 500kč.kupovala jsem je za 1100kč na 3 měsíce.v případě zájmu pište na PetraKuhova@seznam.cz

  12. Lucka says:

    Prodám celé ještě nerozbalené balení antikoncepčních náplastí Evra na 3 měsíce (9 náplastí v balení) za 950,- (původní cena v lékarně 1100,-). V případě zájmu: Luccy88@seznam.cz :-))

  13. Didie says:

    Dobrý den, prosím o odpověď. Nalepila jsem si náplast a lehce mě pobolívá ruka, neboli cítím jakoby pnutí pod náplastí, co s tím? Pak bych se chtěla zrptat, zda má náplast účinky, i když jsem si všimla, že kousek lepidla asi mm se mi přilepil k puvodni folii, naplast jinak drží, slyšela jsem, že když jsou ok 2/3 náplasti, nemělo by to ovlivňovat účinek. Děkuji diepoltová

  14. Mucova says:

    dobrý den,
    pouzivam evru 2 mesice a mivam docela silne spineni. znamena to, ze naplast spatne pouzivam,nebo mi nesedi anebo se to ustali?

  15. Stanislava Hlavsova says:

    Dobrý den.
    Prodám náplasti Evra na 2 měsíce za 600kč- v lékárně za 850kč.
    Mám epilepsii a nemůžu používat,gynekoložkou jsem nebyla upozorněna Použitelné do ledna 2012 takže jen na prosinec a leden…..spěchá děkuji.
    V případě zájmu…hlavsova80@seznam.cz. pošlu ihned na dobírku nebo převodem na účet. Hlavsová

  16. Monika says:

    Dobrý den.Potřebuji poradit…Muj výměnny den je sobota minulý tyden jsem si nalepila už v patek a tetnto týden v neděli..Pokazilo se tim neco? a jak mam dále pokračovat? dekuji předem

  17. Katka says:

    Dobry den, uzivam Evru druhy mesic, prvni mesic byl v poradku, ale ted jsem dostala po nalepeni druhe naplasti klasicke silne mesicky, trvaji jiz ctvrty den. I kdyz pred tydnem jsem mela ty normalni, ktere se dostavily z tydenniho vynechani naplasti. Je to nejaka porucha? Dekuji Katka

  18. lenka says:

    Dobry den, neprodal by jste mi nekdo jednu naplast EVRY? Na tyden. Mam dve v baleni a jedna me chybi.:) Dekuji.

  19. Sima says:

    Dobry den,
    prodam 7ks Evra za 850,- EXP 03/2013.

    myska.sima@seznam.cz

    Sima

  20. Martina.Johannesová says:

    Dobrý den. Prodám antikoncepční náplati Evra na 2 měsíce (6 náplatí). Cena 700 Kč. V případě zájmu mi napišete na Martina.Johannesova@seznam.cz

  21. Jana says:

    Dobrý den, chtěla bych si posunout menstruaci až na další měsíc, respektive ji vynechat. Zajímalo by mě, zda je možné brát náplati evra dál a nevynechat tak 4. týden, kdy má být pauza. Funguje to stejně jako u pilulek, pokud chci vynechat menstruaci?
    Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Jana S.

  22. Tereza says:

    Prodám 7 náplastí Evra – 800 Kč. email: tereztyna@seznam.cz

  23. Monika says:

    koupím náplasti evra,nejlépe ještě dnes,děkuji (Brno) Moniquelamutti@seznam.cz

  24. Markéta says:

    ahoj. prodám náplasti Evra (na 3 měsíce – 9 náplastí) Brno.

  25. Markéta says:

    ahoj. prodám náplasti Evra (na 3 měsíce – 9 náplastí) Brno.

    marketa-matejkova@seznam.cz

  26. Katka says:

    Pro Markétu: mas jeste ty naplasti? a za kolik bys je prodala? kdyztak mne napis na mail

  27. Iveta says:

    ahoj Markét,máš je ještě?koupím aivi.b@seznam.cz

  28. Iveta says:

    KOUPÍM EVRA NÁPLASTĚ MINIMÁLNĚ NA 2MĚSÍCE,SPĚCHÁ! DÍKY aivi.b@seznam.cz

  29. Petra says:

    Prodám antikoncepční náplasti EVRA na 3 měsíce (9 náplastí) + přidám balení na 1 měsíc navíc(3 náplasti)
    cena Kč 900,- + poštovné
    jinduseK@seznam.cz



Napište nám komentář




↑ Nahoru